Opskrift TIL GASGRILL

Salat

  • 2 auberginer
  • ½ dl tamari
  • 2 spsk. bbq sauce
  • saften fra 1 lime
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 fed hvidløg , fint revet
  • 1 tsk. fint revet ingefær
  • 2 dl kogt quinoa
  • 1 dl forårsløg, i tynde skiver
  • 100 g babyspinat
  • 1 dl ristede pinjekerner

Dressing

  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. tamari
  • 1 spsk. bbq sauce
  • saften fra 1 lime
  • evt. lidt vand til at justere konsistensen med

Rør alle ingredienser til marinaden sammen.

Skær auberginerne i aflange skiver. De skal være 2 cm tykke.
Kom aubergineskiverne i et fad og hæld marianden over, vend det rundt og lad det marinere i 20 min.

Grill de marinerede aubergineskiver 2-3 min på hver side.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og juster evt. konsistensens med lidt vand.

Bland quinoa og spinat sammen og anret det på et fad.

Fordel de grillede aubergine ovenpå og pynt med forårsløg og pinjekerner og server dressingen til.

Tip: Salaten er mættende for sig selv, men også fantastisk som tilbehør til fx krydrede kyllingelår på grill.

 

Flere opskrifter fra Vanløse Blues

Maria Engberg, der er kvinden bag bloggen Vanløse Blues, er selverklæret grøntsagspassionist og kan trylle de mest simple grøntsager om til spændende retter. Smag på hendes lækre opskrifter her og mød hende også på bloggen vanloseblues.blogspot.dk

Besøg Vanløse Blues