Opskrift TIL GASGRILL

  • 1 aubergine
  • 2 søde kartofler
  • 4 små rødløg
  • 200 g rosenkål
  • Olivenolie
  • 1 spsk. frisk rosmarin, fint hakket
  • Salt og peber

Fjern de grimme yderste blade på rosenkålen, og kasser dem.
Skær rosenkålen i halve, og kom dem i en skål.
Skær aubergine og søde kartofler i 2 cm tykke skiver og løget i både. Kom dem i skålen sammen med rosenkålen og vend dem med olivenolie, rosmarin, salt og peber.
Kom grøntsagerne på grillen, evt. i en foliebakke, og grill dem ved medium varme i 15-20 min.

Rosmarindressing

  • 2,5 dl solsikkekerner, udblødt i 2-3 timer
  • 3,5 dl vand
  • saften af 1 citron
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 spsk. finthakket rosmarin
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber

Kom alle ingredienser til dressingen i en blender.
Blend det helt jævnt og cremet.
Juster evt. konsistensen med mere vand.
Smag til med salt og peber.
Kom dressingen på flaske og opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.

Tilbehør

  • 4 dl kogt quinoa (bulgur eller ris kan også bruges)
  • 1 dl ristede hasselnødder, groft hakkede

Anret den kogte quinoa i 4 skåle og fordel de grillede grøntsager imellem skålene.
Drys med ristede hasselnødder og server rosmarindressingen til.

TIP: Grillede kyllingelår eller kalveschnitzler går godt til denne ret, hvis du vil supplere med kød.

Flere opskrifter fra Vanløse Blues

Maria Engberg, der er kvinden bag bloggen Vanløse Blues, er selverklæret grøntsagspassionist og kan trylle de mest simple grøntsager om til spændende retter. Smag på hendes lækre opskrifter her og mød hende på bloggen vanloseblues.blogspot.dk

Besøg Vanløse Blues