Opskrift TIL GASGRILL

  • 2 små butternutsquash

Fyld

  • 2 dl kogte grønne linser
  • 250 g champignoner i kvarte
  • 100 g valnødder, grofthakket
  • 1 æble i små tern
  • 2 spsk. frisk timian, finthakket
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Salat

  • 200 g frisk spinat
  • 200 g blomkål
  • 1 æble
  • 100 g valnødder
  • 50 g tørrede tranebær

Grov sennepsvinaigrette

  • 2 spsk. grov sennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. ahornsirup
  • salt og peber

Del butternutsquashen på midten, og skrab kernerne ud med en ske. Bag butternutsquashen ved høj varme i en lukket grill i 20 minutter.
Lad den køle lidt ned, og skrab så græskar kødet ud med en ske. Lad ca. 1 cm blive siddende tilbage så græskaren holder sin form.

Bland det bagte græskarkød sammen med det øvrige fyld, og fordel det i de 4 græskarhalvdele.

Læg græskarene tilbage på grillen og giv dem yderligere 15 min.

Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til med surt, sødt og salt.

Skyl og slyng spinaten, del blomkålen i store buketter, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
Skær æblet i kvarte, og snit det ligeledes i tynde skiver på mandolinjernet.

Kom spinat, blomkål og æble i en skål og vend det med sennepsvinaigretten. Anret det i en serveringsskål og fordel valnødder og tranebær henover.
Servér den fyldte grillede butternutsquash sammen med salaten .

Tip: Butternutsquash ser smukke ud til denne ret, men du kan i princippet også bruge små hokkaidogræskar.

Flere opskrifter fra Vanløse Blues

Maria Engberg, der er kvinden bag bloggen Vanløse Blues, er selverklæret grøntsagspassionist og kan trylle de mest simple grøntsager om til spændende retter. Smag på hendes lækre opskrifter her og mød hende også på bloggen vanloseblues.blogspot.dk

Besøg Vanløse Blues