Opskrift til gasgrill

  • 4 røde peberfrugter
  • 600 g tomater

  • 2 rødløg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 spsk. olivenolie

  • salt og peber

  • frisk timian

  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon

Forslag til topping

  • crème fraîche
  • yoghurt
  • feta
  • ristede hasselnødder
  • urter

Rengør peberfrugterne, halvér dem og fjern kernerne.
Skær tomater og løg i mindre stykker og læg dem i en foliebakke med peberfrugter og hvidløg (uden skal).

Vend olie, salt og peber rundt i blandingen, og læg lidt frisk timian ved.
Grill det ved medium varme under låg i ca. 20-30 minutter, indtil alle grøntsagerne er bløde og rør undervejs.

Kom grønsagsblandingen i en blender sammen med rengjort persille og olivenolie, og blend indtil blandingen er helt ensartet og cremet. Smag til med salt og peber.

Kom suppen i en gryde, og tilsæt bouillon eller fond alt efter, hvor tynd du ønsker din suppe. Servér suppen med en skefuld creme fraiche eller yoghurt på toppen.


Tip: Peberfrugter bliver mere søde i smagen når de bliver varmet og egner sig derfor godt til supper og saucer.

Flere opskrifter fra The Food Club

Ditte Ingemann fra bloggen The Food Club har en lang liste af kogebøger bag sig, og er altid at finde i et køkken eller bag et kamera. Ditte evner at gøre det søde lidt sundere og mikser utraditionelle ingredienser til nye fantastiske resultater. Find flere af Dittes opskrifter på thefoodclub.dk

Besøg The Food Club