Guide

sådan rengør du din gasgrill

Daglige rengøring af gasgrillen efter brug er hurtigt overstået

  • Når du er færdig med at grille, lader du grillen være tændt et par minutter.
    Derved forbrændes de fleste madrester og evt. bakterier

  • Sluk derefter for grillen, lad den køle lidt af og børst eventuelt madrester af grillristen med en grillbørste

  • Hvis din grill har en opsamlings-bakke eller en drypbakke skal den tømmes

  • Slut af med at smøre grillristen ind i madolie, så forhindrer du, at risten ruster - og du er klar til igen at tilberede lækker mad på din grill. Brug altid en smagsneutral olie fx rapsolie



Kontrollér din gasslange jævnligt. Den skal være ubeskadiget og uden revner - udskift slangen ved den mindste tvivl.

Én gang i måneden - er det en god idé at give grillen en større omgang

  • Vask grillen udvendigt med mildt sæbevand og en blød svamp.
    Rustfrie overflader kan evt. poleres med en microfiberklud. Stryg i fibrenes retning

  • Den indvendige side af låget bliver ofte brunt af fedt- og røgaflejringer.
    Fjern dem med en træ- eller plastspatel, og vask efter med sæbevand og en svamp

  • Selve grillristen rengøres som beskrevet ovenfor

  • Når grillen er kold tages risten og evt. varmeplader op.
    Disse kan evt. rengøres med sæbevand

  • Derefter rengør du brænderrørene. Brug en ren grillbørste, så evt. fedt ikke lukker de små huller, hvor gassen kommer ud

  • Tøm og rengør opsamlingsbakke eller drypbakke

  • Slut af med at smøre grillristen ind i madolie, så forhindrer du, at din rist ruster.
    Brug altid en smagsneutral olie fx rapsolie